2017-2018 рік

2017-2018 рік

У рамках співпраці з іншими країнами, кафедрою фармацевтичного маркетингу та менеджменту опановано такі напрями міжнародної діяльності: участь у тренінгах, конференціях, стажування на базі провідних міжнародних ВУЗів та керівництво стажерами-магістрантами  на базі власного закладу, а саме:

  • прийнято участь у тренінгу за підтримки програми співпраці з Німеччиною за темою «Capacity development on care provision to elderly people: training of trainers»;
  • доц. Ольховська А. Б. пройшла стажування в Польщі за напрямком «Медицина та фармація» на базі Міжнародного інституту інновацій, науки, освіти  та розвитку у м. Варшава з 01.06.2017  по 30.11.2018 рр. загальним обсягом 150 год. Успішно захистила роботу на тему «Маркетинг в сучасній економіці, науці, освіті та практиці. Управління фармацевтичним маркетингом»;
  • здійснено керівництво стажуванням магістра Казахського Національного медичного університету ім. С.Д. Асфендиярова;
  • відвідування музею НФаУ стажерами Казахського Національного медичного університету ім. С.Д. Асфендиярова та викладачами кафедри;
  • відвідування закладу практичної фармації з магістрантами Казахського Національного медичного університету ім. С.Д. Асфендиярова − аптечного складу аптечної мережі «9-1-1», участь у практичному тренінгу «Програмне забезпечення фармацевтичної практики у діяльності аптечної мережі «9-1-1».

Науковцями кафедри взято участь в міжнародних конференціях та конференціях з міжнародною участю в наступних країнах − Республіка Казахстан, Республіка Білорусь, Республіка Узбекистан, Іспанія, Угорщина, Чехія, Туреччина, Російська Федерація, Республіка Польща, Німеччина (кількість тезисів − 51).

Також кафедра має протягом року декілька статей в міжнародних виданнях (Турція та Чехія).

Подана аплікаційна заявка на отримання гранту (доц. Тіманюк І.В.).

На базі кафедри проведена V Міжнародна науково-практична дистанційна конференція «Менеджмент та маркетинг у складі сучасної економіки, науки, освіти, практики» (30-31 березня 2017р.), у якій взяли участь представники таких країн: Республіка Казахстан, Республіка Польща, Республіка Узбекистан, Марокко, Туніс, Ірак, Туреччина, Судан, Ліван, Єгипет, Швеція, Республіка Білорусь, Російська Федерація.

Також відбулася зустріч завідувача кафедри проф. Малого В.В. з начальником відділу управління персоналом компанії «Karl Storz Gmbh.I» Штефаном Ахлхаузом (Німеччина) та проф. факультету електротехніки та інформаційних технологій університету прикладних наук Констанції Олександром Кірюхиним (Німеччина) з питань обміну студентами, проходження практики за напрямками роботи кафедри та стажування викладачів.

Також колектив кафедри ФММ прийняв участь у Українсько-польському соціальному проекті “Наукові пікніки”, що спрямовані на популяризацію науки серед дітей і молоді. В “Наукових пікніках” взяли участь ВНЗ м. Харкова, науково-дослідні інститути, підприємства та викладачі, школярі й студенти, які підготували майже одну тисячу експериментів. НФаУ був представлений різними кафедрами, серед яких і кафедра ФММ. Доцент кафедри ФММ Кобець М.М. продемонструвала для глядачів майстер-класи з принципів мерчандайзингу, ігри з визначення видів попиту.