Шуванова Олена Володимирівна

Шуванова Олена Володимирівна
Шуванова Олена Володимирівна – старший викладач, кандидат фармацевтичних наук

Шуванова Олена ВолодимирівнаШуванова Олена ВолодимирівнаШуванова Олена ВолодимирівнаШуванова Олена Володимирівна

 

 

 

 

Закінчила Харківський фармацевтичний інститут (1989), в якому працювала: старший лаборант кафедри фармакології (1991–1995), аспірант (1995–1997), асистент кафедри менеджменту та маркетингу у фармації (2008–2016) з 2017 — старший викладач кафедри фармацевтичного маркетингу та менеджменту у фармації Національного фармацевтичного університету, з 2022 р. – асистент кафедри фармацевтичного менеджменту та маркетингу.

Навчально-методична робота. Веде практичні та семінарські заняття з дисциплін: «Менеджмент та маркетинг у фармації», «Етика та деонтологія у фармації», «Основи поведінки споживачів у фармації», «Маркетингові дослідження у фармації», «Маркетинг», «Маркетингові дослідження».

Є співавтором навчальних посібників з освітніх компонент: «Менеджмент та маркетинг у фармації» (2015, 2017, 2023), українською та російською мовами, курс лекцій «Основи поведінки споживачів у фармації» (2023), курс лекцій «Маркетингові дослідження у фармації» (2023), практикум для аудиторної та самостійної роботи «Маркетингові дослідження у фармації» (2023). Серед методичних праць — понад 20 методичних рекомендацій.

Науково-дослідна робота. Автор і співавтор понад 40 друкованих праць, три з яких опубліковані у виданнях, що індексуються у Scopus. Співвтор довідника «Взаимодействие лекарств и эффективность фармакотерапии» (2001), монографії «Маркетингова політика комунікацій у фармації» (2010), трьох науково-методичних рекомендацій.

Громадська діяльність. З 2015 р. є відповідальною за практичну підготовку здобувачів вищої освіти на кафедрі ФММ. Є спікером «Школи керівника практичної підготовки», яка організована відділом практики, працевлаштування та кар’єрного зростання НФаУ. Проводить профорієнтаційну роботу серед учнів шкіл і виховну роботу серед студентів НФаУ.