Герасимова Ольга Олександрівна

Герасимова Ольга ОлександрівнаГерасимова Ольга Олександрівна народилась у 1975 році у м. Харкові. У 1997 році закінчила Українську фармацевтичну академію, у 1998 − магістратуру за фахом «Провізор загального профілю». У НФаУ працює з 1998 року: аспірант (1998 – 2001), старший лаборант (1999), молодший науковий співробітник ЦНДЛ (2000 – 2001), асистент кафедри фармакології (2001-2004), доцент кафедри фармакоекономіки (з 2004). На кафедрі виконує обов’язки відповідальної за навчальну роботу (з 2004), відповідальної за виробничу практику (з 2004), відповідальної за профорієнтаційну роботу (з 2007).

Герасимова Ольга ОлександрівнаГерасимова Ольга ОлександрівнаГерасимова Ольга ОлександрівнаГерасимова Ольга Олександрівна

 

 

 

Навчально-методична робота. Читає лекції з дисциплін «Фармакое-кономіка», «Доказова медицина», «Сучасні методи дослідження біологічних систем», «Підготовка фармацевтичного представника». Співавтор 33 навча-льних посібників, 1 курсу лекцій, 6 робочих зошитів, 11 навчально-методичних рекомендацій, типових та робочих програм з дисциплін, що викладаються на кафедрі фармакоекономіки, 53 друкованих праць з питань ме-тодики викладання різних навчальних дисциплін, в тому числі 15 методичних статей.

Науково-дослідна робота. Напрямок наукових досліджень – фармакоекономічний аналіз використання лікарських засобів і сучасних медичних технологій для профілактики та лікування поширених захворювань та експериментальна фармакологія. Захистила кандидатську дисертацію на тему «Вивчення гепатозахисної дії препарату з трави гороху посівного – піфламіну»» (2003). Співавтор 217 наукових праць, в тому числі 1 патенту та 50 наукових статей.

Громадська діяльність. Член Міжнародної спілки фармакоекономічних досліджень (ISPOR), Асоціації фармакологів України, Міжнародного союзу фундаментальної та клінічної фармакології (IUPHAR), оргкомітету щорічної конференції «Фармакоекономіка в Україні: стан та перспективи розвитку».
Нагороди. Подяка від Харківської обласної державної адміністрації як дипломанту VI обласного конкурсу „Вища школа Харківщини – кращі імена” в номінації „Молодий науковець” (2004).